Zorgpad COPD longaanval

Toolbox

In de toolbox staan de opeenvolgende interventies die in zijn geheel de zorg voor patiënten, die worden opgenomen voor een COPD longaanval omschrijft. Deze interventies zijn weergegeven in de tijd (de contactmomenten) en onderverdeeld in acht onderwerpen (elementen).

Opbouw interventie

Met behulp van het schema, blader je door alle interventies van het zorgpad. Klik op een bepaalde interventie voor meer informatie en vindt links, bijlagen en andere hulpmiddelen die je regio kunnen helpen bij de invulling. Starten is mogelijk vanuit elke fase of onderwerp. Wil je enkel één element bekijken of een bepaalde dag? Gebruik daarvoor het filter in de linker bovenhoek.

Elke interventie is beschreven in afzonderlijke pagina’s en is opgebouwd in de volgende onderdelen:

  1. Begripsomschrijving; geeft kort aan wat de interventie inhoudt
  2. Praktisch handvat; geeft aan welke activiteiten minimaal binnen deze interventie vallen
  3. Instrumenten; een overzicht van hulpmiddelen die kunnen ondersteunen bij de uitvoering. 

Heeft u aanvullingen, zoals checklisten, handleidingen en/of tips die andere regio’s kunnen helpen en een verwijzing verdienen in deze toolbox? Laat het ons weten via het contactformulier. Zie ook onze disclaimer.


Advies

Het zorgpad is modulair van opbouw. De pilot laat zien dat een regio keuzes moet maken met welke onderdelen men start. Wel zijn er voorkeurinterventies omschreven. In dit pdf staan tips hoe je deze vertaalslag naar een lokaal zorgpad maakt.

Printversie

Een onderdeel van het zorgpad uitprinten? Gebruik hiervoor de digitale pdf.

Op verschillende plaatsen in de toolbox zitten verwijzingen naar dit pdf. Daarbij kom je precies uit op desbetreffende pagina. Let er bij het printen op dat alleen deze pagina’s worden uitgeprint, aangezien het gehele pdf ca. 130 pagina’s betreft.

Het landelijk zorgpad is eveneens uitgebracht in boekvorm. Neem daarvoor contact op via het contactformulier.