Zorgpad COPD longaanval

Matrix: interventies in details

In de interventie-matrix staan de opeenvolgende interventies die in zijn geheel de zorg voor patiënten, die worden opgenomen voor een COPD longaanval omschrijft.

Deze interventies zijn op de horizontale as weergegeven in de tijd (de contactmomenten) en onderverdeeld in acht onderwerpen (elementen) op de vertikale as.

De acht elementen zijn:

Opbouw digitale interventie-matrix

Met behulp van de digitale interventie-matrix, blader je door alle interventies van het zorgpad. Klik rechtsonder op de code van een bepaalde interventie om meer te weten te komen over deze stap.

Starten is mogelijk vanuit elke fase of onderwerp. Wil je enkel één element bekijken of een bepaalde dag? Gebruik daarvoor het filter in de linker bovenhoek.

Elke interventie is beschreven in dezelfde opbouw:

  1. Begripsomschrijving; geeft kort aan wat de interventie inhoudt
  2. Praktisch handvat; geeft aan welke activiteiten minimaal binnen deze interventie vallen
  3. Instrumenten; een overzicht van hulpmiddelen die kunnen ondersteunen bij de uitvoering. 

Naar de digitale interventie-matrix


Heeft u aanvullingen, zoals checklisten, handleidingen en/of tips die andere regio’s kunnen helpen en een verwijzing verdienen in deze toolbox? Laat het ons weten via het contactformulier. Zie ook onze disclaimer.


Advies

Het zorgpad is modulair van opbouw. De pilot laat zien dat een regio keuzes moet maken met welke onderdelen men start. Wel zijn er voorkeurinterventies omschreven. In dit pdf staan tips hoe je deze vertaalslag naar een lokaal zorgpad maakt.

Printversie

De inhoud van het Zorgpad (de digitale interventie-matrix) is ook verschenen in een digitale pdf.

Op pagina 8 en 9 is het schema van het zorgpad te vinden. Klik op een interventie naar keuze en je komt meteen op de goede pagina terecht.
Het landelijk zorgpad is in 2019 ook verschenen in boekvorm. Deze is aan te vragen via het contactformulier.