Zorgpad COPD longaanval

Webinar voor patiënten

Wat kan ik zelf doen?

Wat kan ik zelf doen om een ziekenhuisopname voor een longaanval te voorkomen? Wie kan mij daarbij helpen? En wat kan ik zelf doen als mijn ziekte in een vergevorderd stadium komt? Of als het slechter met mij gaat? Antwoorden op deze vragen kwamen aan bod in het webinar over ‘COPD: wat kan ik zelf doen?’ op 7 mei 2021. Het webinar is speciaal georganiseerd om patiënten een steuntje in de rug te geven om proactief aan de slag te gaan met hun persoonlijk zorgplan.

Over het webinar

In het webinar geven Els Fikkers (verpleegkundig specialist longziekten), Matty Liefting (gespecialiseerd verpleegkundige long- en palliatieve zorg) en Jasmijn van Campen (longarts) tips en handreikingen voor wat je zelf kunt doen als je COPD hebt. Bijvoorbeeld hoe je zo gezond mogelijk kunt leven. Daarnaast leggen de sprekers uit wie jou kan helpen en bij wie je terecht kunt om over je zorgen te praten. Wil je meer weten over het webinar? Bekijk de flyer.

Voor wie?

Het webinar is voornamelijk interessant voor mensen met COPD en hun naasten. Daarnaast kunnen zorgverleners zien hoe collega’s onderwerpen als het Longaanval Actieplan en proactieve zorgplanning met patiënten bespreken.

Webpagina Longfonds

De webinar is voor patiënten ook terug te vinden op de website van het Longfonds. Naast de webinar staan er ook enkele antwoorden op veel gestelde vragen. Voor een directe link naar deze pagina, klik hier.

Gebruikte materialen in webinar: